Kinderopvang 0-4 jaar Talent

Babygroep
Bij kindcentrum Beatrix-Talent hebben we voor de allerkleinsten een eigen babyruimte.
Een rustige, fijne, knusse plek waar we kinderen met liefde laten ontwikkelen en waar kinderen een veilige plek krijgen die voelt als thuis . Elk kind heeft zijn/haar eigen ritme en daar wordt op ingespeeld. Door daarnaast rust, ritme en regelmaat te bieden kan een kind zich optimaal en veilig ontwikkelen.
De eigen baby groepsruimte is zo ingericht dat het een warm en fijn voel geeft. Een ruimte waar ieder kind individueel of met een aantal kinderen bij elkaar kan ontdekken. Voor de baby’s is er ook een box aanwezig waar in gespeeld kan worden of waar een baby even tot rust komt. Voor ieder kind is er een vast bed in de daarvoor bestemde slaapruimte.

2-4 jaar
Voor kinderen vanaf 2 jaar bieden we andere uitdagingen binnen de groep. De kinderen gaan spelenderwijs mee in het dagritme en de structuur van de peuterochtend als voorbereiding op school.
Na de peuterochtend eten de kinderen van de dagopvang met de vaste medewerker in de eigen groep. Daarna is er gelegenheid om – indien nodig - te slapen en rustig te spelen. ’s Middags is er tijd om deel te nemen aan de activiteiten samen met de BSO kinderen of om lekker te spelen.

Ruimte en inrichting

De groepsruimte is zo ingericht dat de kinderen verschillende soorten activiteiten kunnen uitvoeren zonder elkaar te storen. Er kan individueel, in kleine groepjes en met de hele groep gespeeld en ontdekt worden. Daarnaast is er bij de inrichting rekening gehouden met de verschillen in ontwikkelingsniveau. In de groepsruimte wordt er gewerkt met verschillende speelhoeken. Van leeshoek en bouwhoek tot atelier. Ook de themahoek is een aantrekkelijke en inspirerende hoek waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. Er is genoeg om de fantasie van de kinderen te stimuleren. Dit biedt kinderen de mogelijkheid hun eigen belevingswereld te vormen.