Kinderdagopvang 2-4 jaar De Akker

Bij de Akker bieden wij kinderdagopvang voor kinderen van 2-4 jaar. Het is een fijne, veilige plek waar we kinderen met liefde laten ontwikkelen en groeien en waar de kinderen veel plezier beleven. De kinderen gaan spelenderwijs mee in het dagritme en de structuur van de peuterochtend als voorbereiding op school.
Na de peuterochtend eten de kinderen van de dagopvang met de vaste medewerker in de eigen groep. Daarna is er gelegenheid om – indien nodig - te slapen en rustig te spelen. ’s Middags is er tijd om deel te nemen aan de activiteiten samen met de BSO kinderen of om lekker te spelen.

Ruimte en inrichting
De groepsruimte is zo ingericht dat de kinderen verschillende soorten activiteiten kunnen uitvoeren zonder elkaar te storen. Er kan individueel, in kleine groepjes en met de hele groep gespeeld en ontdekt worden. Daarnaast is er bij de inrichting rekening gehouden met de verschillen in ontwikkelingsniveau. Er is zowel hoog als laag meubilair aanwezig op de groep en in iedere groepsruimte wordt gewerkt met duidelijke speelhoeken. Van huishoek, tot bouwhoek tot atelier, er is genoeg om de fantasie van de kinderen te stimuleren. Dit biedt kinderen de mogelijkheid hun eigen belevingswereld te vormen.