Kinderopvang 0-4 jaar De Heidevlinder

Bij de Heidevlinder bieden wij kinderdagopvang voor kinderen van 0-4 jaar. Het is een fijne, veilige plek waar we kinderen met liefde laten ontwikkelen en groeien en waar de kinderen veel plezier beleven. De kinderen gaan spelenderwijs mee in het dagritme en de kinderen vanaf 2 jaar doen ook mee in de structuur van de peuterochtend als voorbereiding op school.
Na de peuterochtend eten de kinderen van de dagopvang met de vaste medewerker in de eigen groep. Daarna is er gelegenheid om – indien nodig - te slapen of te rusten. ’s Middags is er tijd om deel te nemen aan de activiteiten of om lekker te spelen.

Ruimte en inrichting
De groepsruimte is zo ingericht dat de kinderen verschillende soorten activiteiten kunnen uitvoeren zonder elkaar te storen. Er kan individueel, in kleine groepjes en met de hele groep gespeeld en ontdekt worden. Daarnaast is er bij de inrichting rekening gehouden met de verschillen in ontwikkelingsniveau en is er een speciale hoek ingericht voor de allerkleinsten. Er is zowel hoog als laag meubilair aanwezig op de groep en in iedere groepsruimte wordt gewerkt met duidelijke speelhoeken. Van huishoek, tot bouwhoek, van puzzel tafel tot knutselhoek, er is genoeg om de fantasie van de kinderen te stimuleren. Dit biedt kinderen de mogelijkheid hun eigen belevingswereld te vormen.