Terug naar archief
Koken en proeven

28/01/2020

Koken en proeven

De afgelopen weken is er op alle locaties gekookt en geproefd tijdens een kookworkshop van Bart Gouma Culinair. Na het uitdelen van een schort en muts begon de workshop met proeven. Zoet, zout, zuur, bitter en umami. Wat umami was wisten de kinderen niet zo goed, nu weten ze dat dit bijvoorbeeld vis en schelpdieren zijn en olijven. De olijven vonden ze toch wel wat spannend om te proeven, ze gingen liever voor de suiker en ahornsiroop.

Na het proeven mochten de kinderen een groentesoep maken. Ieder kind kreeg een stuk groente, mocht daarvan vertellen wat het was en of ze het lekker vonden. Toen alle groenten gesneden waren, ging het in een grote soeppan met water. Natuurlijk nog even soepballetjes gedraaid en toen kon de soep koken. Intussen gingen de kinderen een fruitspies maken, van verschillende soorten en kleuren fruit. De smoothies die daarna nog gemaakt werden waren ook een groot succes.

Een super leuke, smaakvolle middag met heel veel enthousiaste koks in spé!

Delen: